Telefon ile Windows Kurulum USB’si Oluşturma Rehberi

 

Android telefonunuz ile Windows 10 ve Windows 11 kurulum USB’si oluşturmak için yapmanız gerekenleri açıklıyoruz.

Android telefonlarda Root yetkisi elde etmeden de Windows 10 veya yeni çıkan Windows 11 için bir format USB’si hazırlamak mümkün. PC vasıtasıyla önyüklenebilir USB hazırlamak çok daha kolay olsa da elinizde bir PC yoksa telefonunuz günü kurtarabilir!

Başlamadan önce gerekenleri bir kenara not edelim ve sürece geçelim. İlk etapta:

ISO 2 USB (No Root) nedir, ne işe yarar?

ISO 2 USB (No Root) Android telefonunuz vasıtasıyla önyüklenebilir USB oluşturmanızı sağlar. Başka bir deyişle PC’nin olmadığı (arızalandığı ve format gerektiği) dönemlerde imdadınıza yetişiyor. Hem Windows hem de Linux tarafında yardımcı oluyor. Bugünkü rehberimizde Windows ile devam edeceğiz.

Not: Bu işleme başlamadan önce lütfen telefonunuzun %50 ve üzeri şarjı olduğuhdan emin olun.

Adım 1 – ISO 2 USB (No Root) uygulamasını yükleyin

Google Play Store üzerinden uygulamayı edinebilirsiniz. Huawei kullanıcılarını duyar gibiyiz. APK olarak indirmenizi tavsiye etmiyoruz. Zira bunun çözümü basit. Bir arkadaşınızdan APK dosyasını oluşturmasını isteyin. Bunun için APK Manager‘i kullanabilirsiniz. Size APK’yı yanınızda ise Bluetooh, değil ise bulut ortamından kolayca aktarabilir.

Adım 2- USB belleğinizi Android cihazınıza bağlama

Uygulamayı yükledikten hemen sonra USB belleğinizi Android cihazınıza OTG kablosu vasıtasıyla bağlayın. Not: Cihazınızın OTG desteği sunduğundan emin olun. Aksi taktirde problem yaşanabilir.

Adım 3 – ISO 2 USB uygulamasını çalıştırın

Uygulamayı açmadan önce USB belleğinizi cihaza bağladığınızdan emin olun. USB’nizin sisteminizde göründüğünü teyit etmek için dosya yöneticisine bakın. Orada USB belleğinizi görürseniz işleme devam edebilirsiniz.

ISO 2 USB Android Uygulaması

Adım 4 – USB Sürücü ve ISO Dosyasını Seçin

Ekranda iki seçenek olduğunu görebilirsiniz. Birincisi “Pick USB Pin Drive” ve diğeri “Pick ISO File”. Bu yüzden önce “Pick” düğmesine tıklayarak USB sürücüsünü seçin ve ardından daha önce bağladığınız USB sürücüsüne dokunun.

USB Bellek Seçimi

USB sürücüsünü seçtikten sonra şimdi “ISO Dosyasını Seç” seçeneğinin önündeki “Seç” butonuna tıklayarak Windows 10 ISO dosyasını seçin. Ardından, ISO dosyasını daha önce indirdiğiniz mobil depolamaya göz atın ve ardından onay kutusunu seçin veya etkinleştirin ve Tamam’a tıklayın.

Windows ISO Seçme

Adım 5 – Android ile Windows format USB’si oluşturun

Şimdi ISO dosyası ve USB sürücüsü seçildi. Ancak ISO’yu önyüklenebilir USB’ye dönüştürmeden önce temiz bir bölüm oluşturmanız ve USB sürücüsünü biçimlendirmeniz gerekir. Bu nedenle, USB “Format USB Driver” (Driver?) onay kutusunu etkinleştirin ve ardından en sonunda “START” düğmesine tıklayın.

USB oluşturma başladıktan sonra 10-15 dakika bekleyin, USB belleğiniz hazır olacaktır. İşlemin bu anında ekranda birden fazla reklam görebilirsiniz, bunları kapatıp işleme devam etmeniz gerekir.

Son olarak yazılan ISO dosyası başarıyla tamamlandığında, %100 Done ve USB Aygıtı Kaldırıldı (USB Device Removed) mesajı görüntülenecektir. Bu, önyüklenebilir bir USB sürücüsünü başarıyla oluşturduğunuz anlamına gelir.

Ve Windows 10 (veya Windows 11) PC’nize yüklenmeye hazır!

Önyüklenebilir Windows 10 USB ile önyükleme işlemi nasıl yapılır?

USB sürücülerden önyükleme yapmak oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tek şey Boot menüsünü açmak ve ardından bu menüden UEFI:USB sürücüsünü seçmek olacak.

Böylece Android telefonunuzu kullanarak PC olmadan kolayca format atabilirsiniz. Aynı yöntemi balenaETCHER kullanarak Windows 7, 8, XP, Ubuntu ve Linux ISO dosyaları için de uygulayabilirsiniz.

Kaynak: Telefon ile Windows Kurulum USB'si Oluşturma Rehberi - Technopat

Yorumlar